Contacte
(+ 373 22) 74-34-13; 71-92-52
 

Vizita la ortoped: cum se dezvoltă fizicul copilului tău?!

În societatea noastră, marcată de evoluţia civilizaţiei umane, ne confruntăm pe zi ce trece tot mai mult cu afecţiuni şi dureri provocate de stilul de viaţă al fiecăruia dintre noi.

Părinţii îşi fac griji în privinţa micuţului lor pe tot parcursul evoluţiei acestuia, însă mersul defectuos îi alarmează în mod special.

Deformaţiile coloanei vertebrale legate de ţinuta în banca de la şcoală şi dezvoltarea rapidă a fizicului viitorului adolescent în perioada de pubertare nu poate fi ignorată.

Deoarece multe afecţiuni nu sînt vizibile la prima vedere, doar analiza unui specialist experimentat poate determina cu adevărat situaţia.

Piciorul plat – o problemă?

Talpa plată nu are un impact negativ semnificativ asupra copilului la o anumită vîrstă. Mulţi dintre noi cunosc că piciorul plat este o condiţie medicală care, în lipsa unui tratament adecvat, duce la complicaţii grave şi deformări osoase severe ale piciorului, precum și boli ale sistemului musculo-scheletic. Cu toate acestea, urmărirea afecţiunii de către un specialist ortoped în mod sigur va ajuta la prevenirea şi tratarea acestei probleme.

Cînd apare scolioza?

Un alt aspect al dezvoltării fizicului sînt problemele de ţinută, printre care este  scolioza- problemă a coloanei vertebrale. Cauza multor afecţiuni de acest gen este un decalaj în dezvoltarea muşchilor de creştere a ţesutului osos, care cauzează dezvoltarea scoliozei. În mare parte, poziţia incorectă la masă ( la şcoală, la domiciliu, în faţa calculatorului), lipsa de activitate fizică şi alţi factori ai civilizatiei contemporane, influenţează fizicul, în special al corpului în creştere.

De multe ori scolioza la copii provoacă diverse dereglări cum este cea de vedere la copii şi adolescenţi. Specialiştii oftalmologi de la clinica OftalmoCorrect în practica lor se confruntă cu astfel de probleme.

Astfel , tratarea scoliozei sau a altor afecţiuni ale coloanei vertebrale ajută la evitarea complicațiilor.Totodată, sănătatea fizică influienţează starea emoțională socială a copilului şi adolescentului şi îmbunătățesc adaptarea acestuia în societate.

Cum prevenim deformaţiile fizice la copii?

Atunci cînd se respectă vizitele la pediatru, ortoped,neurolog şi alţi specialişti, în conformitate cu perioada de dezvoltare a copilului (1 luna, 3 luni, 12 luni, 3 ani, 7 ani, etc.), cu siguranţă se poate afirma că dezvoltarea armonioasă a copilului dumneavoastră este supravegheată. Deoarece vizitele profilactice vor preîntimpina din timp orice deviere în dezvoltarea unui corp sănătos, specialiştii de la OftalmoCorrect asigură supravegherea, siguranţa şi profesionalismul necesar.

Noi tratam în ansamblu afecţiunile apărute, nu doar un organ aparte. Pacienţii noştri beneficiază, în egală măsură, de investigaţii, tratamente medicale, precum fizioterapie, reflexoterapie, kinetoterapie, masaj curativ, etc.

Dacă hotărîţi să ţineţi sub control dezvoltarea copilului d-voastră, specialiştii de la OftalmoCorrect sînt pregătiţi să vă ofere consultaţii complexe şi periodice la un preţ accesibil. Veţi beneficia de cele mai bune reduceri, de aceea nu ezitaţi să vă programaţi la o consultaţie!

Principalul nostru obiectiv este un pacient sănătos!