Servicii
9

Investigaţii de laborator

9

Servicii de imagistica

9

Servicii terapeutice

Urticaria

Urticaria este o boală de  piele ce se manifestă sub forma unor vezicule sau iritaţii de culoare roşie ce provoacă mîncărime în zona afectată. Forma şi mărimea lor variază, se extind de la cițiva milimetri la cîțiva centimetri avînd tentința de ași modifica dimensiunile.

Formele de urticarie:

Urticaria acută – poate fi cauzată de urmarea medicamentelor, înțepături de insecte sau de la anumite alimente.

Urticaria cronică – cauzele acestei forme sunt numeroase față de urticaria acută și persistă mai mult de 2,3 luni.O cauză aparte fiind infecțiile virale.

Urticaria fizică –este declanșată de anumiți factori fizici, ereditari și dobîndiți. Urticaria fizică se împarte în mai multe categorii:

  • Urticarie colinergică
  • Urticarie la frig
  • Urticarie la apă
  • Urticarie solară, etc.
  • Urticaria de contact – aceasta apare la nivelul miinilor și apare de pe urma contactului cu animalele sau diferite plante.

Cauzele urticariei

Cauzele exacte ale urticariei sunt dificil de stabilit, reacţiile alergice pot apărea din cauza mai multor factori (polenul, crustaceele, firele de păr, condimentele sau alte alimente, medicamente, înţepăturile insectelor,boli și contactul cu animalele).

Simptomele urticariei

Simtomele pot aparea brusc și în unele cazuri dispar foarte repede. Pacienții care suferă de urticarie pot avea simptome încă de la apariția erupțiilor. Simptomele comune a bolii includ:pete reliefate pe corp, de culoare roz, însoțite de mîncărime intensă. În unele cazuri alergia se manifestă prin umflarea limbii, buzelor,sau altor mucoase. La unele persoane apare senzația de nod în gît sau chiar sufocare, caz în care trebuie consultat medicul de urgență.Erupțiile sunt însoțite de arsură, dureri de cap, dureri musculare, greață, febră, etc.

Diagnosticarea bolii

În primul rînd trebuie diagnosticată cauza care a dus la apariția bolii. Diagnosticarea poate fi făcută cu ajutorul unui examen fizic sau cu ajutorul unor teste pentru depistarea alergiilor.

Tratamentul urticariei

Tratamentul variază în funcție de gravitatea bolii și include:

  • Loțiuni, creme pentru tratarea alergiilor;
  • Amtihistaminice;
  • Pastile ce conțin vitamine, etc.

Trebuie de ținut cont că tratamentul urticariei constă în identificarea și eliminarea cauzelor care au declanșat apariția erupțiilor.Iar în paralel cu tratamentul medicamentos recomandat de medicul specialist trebuie de respectat și un regim alimentar crespunzător. Trebuie evitate băile fierbinți, alcoolul, cafeaua și stresul.

Noi Tratăm:
I

Miopia

I

Astigmatismul

I

Acneea

I

Candida

I

Pancreatita

I

Keratoconus

Programează-te acum
Call Now Button