Contacte
(+ 373 22) 74-34-13; 71-92-52

Keratita

Keratita este o boală inflamatorie a corneei ochiului, care este însoțită de blefarospasm, fotofobie și lacrimare.

Cauzele keratitei:

Dezvoltarea unui proces inflamator care afectează corneea ochiului poate fi cauzată de următoarele motive:

  • Prezența în sacul conjunctival sau pe cornee a unui corp străin
  • Sindromul de ochi uscat, care se dezvoltă pe fundalul bolilor pleoapelor, anumite afecțiuni neurologice, menopauza, formarea de lacrimă insuficientă sau deficiența de vitamina A
  • Alergiile oculare
  • Expunerea la lumină a luminii excesiv de puternice, de exemplu, în timpul sudării fără utilizarea unui scut de protecție sau a ochelarilor
  • Încălcarea regulilor de purtare și dezinfectare a lentilelor de contact

Simptomele de keratită

Indiferent de tipul de keratită, simptomele bolii sunt destul de similare. Pacienții se plâng, de obicei, de senzație în ochii unui corp străin, lacrimare și fotofobie. Apoi disconfortul din zona ochiului afectat este înlocuit de durere. S-ar putea să fie dureri de cap. Blefarospasmul(dificultate la deschiderea pleoapelor) se dezvoltă, vederea se înrăutățește.

Diagnosticul de keratită

În cazul aparitiei simptomelor mentionate anterior, este recomandat sa consultați medicul oftalmolog pentru consult de specialitate si stabilirea diagnosticului de keratita. In urma examinării evaluarii fundului de ochi, specialistul poate stabili diagnosticul, precum si eventualele tratamente recuperatorii.

Tratamentul cu Keratitia

În prezent, există diverse tipuri de tratament pentru keratită. Alegerea unui anumit tratament este efectuată de un specialist oftalmolog, luând în considerare cauza bolii. Este necesar sa consultati preventiv medicul pentru stabilirea diagnosticului și recomandarea tratamentului optim.

Pentru o vedere clară și ochi sănătoși, puteti apela 022 71 92 52!

Centrul Medical ProMed – 15 ani de activitate!

 

Articole asemanatoare