Servicii
9

Estetică medicală

9

Diagnostic şi tratament

9

Dermatologie - laser

Chirurgia cataractei

Cataracta este o afecțiune des întâlnită, mai ales la persoanele după vârsta de 60 de ani, și se manifestă prin opacifierea cristalinului, la început parțială, iar în stadii avansate – totală. Astfel se împiedică pătrunderea luminii prin cristalin către retină, ceea ce încețoșează vederea. In acest fel, cataracta este de mai multe tipuri, fiind influențată de cauzele care determină apariția ei.  Cu experiența de peste 15 ani, cu o  echipă excepțională de medici, clinica OftalmoCorrect oferă maxima de siguranță și profesionalism chirurgical., intervențiile chirurgicale nu necesită internare și pun accent în mod deosebit pe confortul pacientului, cu o recuperarea postoperatorie foarte rapidă. Fiecare pacient beneficiază de tratament medical personalizat. Operația de cataractă este individualizată, pacienții primind cristalinul personalizat care se potrivește cel mai bine patologiei individuale a fiecăruia.

Simptomele cele mai frecvente ale cataractei sunt:

 • Vederea înceţosată
 • Vedere redusă noaptea
 • Schimbarea mai frecventă a dioptriilor
 • Estomparea culorilor
 • Sensibilitate mărită la lumină, apariţia unui halou în jurul luminilor
 • Vedere dublă sau multiplă

Atenţie! Aceste simptome pot apare si la alte afectiuni oculare, asa că  este recomandata vizita la medic!

 Care sunt tipurile de cataracta?

 • Cataracta datorită îmbătrânirii: majoritatea cataractelor sunt legate de îmbătrânire
 • Cataracta congenitală: Unii copii se nasc cu cataractă sau o dezvoltă în primii ani de viaţă, de multe ori la ambii ochi. Acestea nu ar trebui să afecteze vederea. Dacă totusi o afectează, trebuie operatie.
 • Cataracta secundară
 • Cataracta traumatică. Poate aparea imediat după un traumatism. Ea se poate dezvolta însă si după câţiva ani.

În zilele noastre, operaţia de cataractă este una dintre cele mai sigure si eficiente operaţii.

Cea mai bună cale de a trata cataracta este înlocuirea cristalinului natural opacifiat cu un cristalin artificial nou. Cea mai modernă tehnică chirurgicală folosită în prezent este facoemulsificarea.

Utilizăm mai multe feluri de cristaline artificiale :

 • monofocale – asigură vederea clară la distanță, însă nu și aproape, de aceea pentru citit este necesară purtarea ochelarilor (în unele cazuri, oftalmologul poate inversa această situație)
 • torice – folosite la pacienții cu astigmatism când se dorește corectarea acestuia odată cu cataracta
 • multifocale – pentru pacienții fără astigmatism; postoperator pacientul vede și la distanță și în apropiere fără ochelari (varianta intraoculara a lentilelor progresive)
 • multifocale-torice – pentru pacienții care au astigmatism preoperator și nu mai doresc să poarte ochelari.

Cand este necesara operatia de cataracta?

Interventia chirurgicala poate avea loc atunci cand a fost diagnosticata cataracta si cand pacientul considera ca vederea s-a inrautatit. Nu este bine ca aceasta cataracta sa evolueze, este recomandat consultul periodic la medic pentru a preveni si evita complicatiile acestea.

Cat dureaza operatia?

Durata operatiei de cataracta este in general de 10 – 12 minute. Pacientul pleaca acasa la scurt timp dupa interventia chirurgicala si va reveni la control la indicatia medicului.

Programarea pentru interventie se realizează împreună cu medicul chirurg oftalmolog în urma unor investigații complementare, speciale, ce au rolul de a stabili planul operator și puterea dioptrică a cristalinului artificial ce va fi implantat după extracția cristalinului opacifiat.

Tratamentul cataractei e se efectuează în cele mai bune condiţii în regim ambulatoriu, fără internare în spital. In aceiasi zi pacientul pleaca acasa.

Pentru o programare la consultatie sau mai multe informatii apelati 079 990 382. Aveti grija de sanatatea ochilor!

Noi Tratăm:
9

Acneea

9

Dermatita

9

Urticaria

Programează-te acum
Call Now Button