Contacte
(+ 373 22) 74-34-13; 71-92-52

Retinopatia diabetică

Diabetul este o boala metabolica, ce afecteaza întregul sistem vascular din organism, inclusiv la nivelul ochilor, dând nastere unor modificari specifice , numite  retinopatie diabetica.

Odată cu evoluţia bolii pot să apară o serie de simptome nespecifice care includ vedere înceţoşată, scăderea progresivă a acuităţii vizuale, vedere distorsionată sau un scotom (pata în câmpul vizual) central.

Ce trebuie făcut când apar primele simptomele? 

În cazul apariţiei acestor simptome, pacientul trebuie să se prezinte imediat la un consult oftalmologic pentru a se stabili din timp diagnosticul şi necesitatea iniţierii terapiei. Un aspect foarte important al prevenţiei apariţiei şi progresiei retinopatiei diabetice îl reprezintă consultul oftalmologic periodic, la 3-4 luni.

Diagnosticul retinopatiei diabetice

Toți pacientii diagnosticați cu diabet zaharat trebuie sa efectueze un control oftalmologic periodic, pentru a detecta la o etapa timpurie modificarile retiniene. Acest diagnostic este important pentru a putea începe un tratament eficient, în timp eficient, cand boala este la început.

Tratament

Pacienții diagnosticați cu retinopatia diabetică necesită  monitorizarea și tratarea diabetului însăși cât și tratarea a afecțiunii de către specialistul oftalmolog.

Daca aveti diabet zaharat, mergeti în mod regulat la un control oftalmologic!

Consultă un oftalmolog bun din cadrul Centrului Medical ProMed

(022) 71 92 52 / 079 990 382

 

 

 

 

Articole asemanatoare