Contacte
(+ 373 22) 74-34-13; 71-92-52

Patologii inflamatorii

Ochiul uman – este o parte foarte importantă  a sistemului vizual.                                                                                                                                        Produsele cosmetice utilizate pot fi o sursă de infecție și pot evoca boli caracteristice sistemului vizual: conjuctivite, blefarite, diverse inflamații si infecții oculare.

În formă bacteriană a conjunctivitei ambii ochi pot fi infectați, boala poate fi caracteristică de secreții abundente de mucus. Forma virală de conjunctivită se manifestă deseori ca rezultat a infecțiilor tractului respirator, caracterizându-se prin roșeață a membranei mucoase cât și pot crea o impresie de nisip în ochișori.

Conjuctivitei alergică îi sunt caracteristice iritații ale pleoapelor cu severitate variabilă, cât  și  roșeață a membranei. De obicei, sunt afectați ambii ochi. Pentru a îndepărta simptomele conjuctivitei va fi necesar  un tratament adecvat diagnozei, care cu sigurantă poate recomanda doar un specialist oftalmolog. Pleoapele globului ocular sunt protectia sistemului vizual. Pleopele roșiatice și umflate nu pot apărea doar de la lacrimi, deseori se manifestă printr-o boală foarte frecventă, blefarita.

Blefarita – este o inflamație ale marginilor libere palpebrale superioare si inferioare ale ochilor. De regulă, igiena necorespunzătoare a ochiului, stresul excesiv și infecțiile sunt cauzele primare ale blefaritei. Cele mai adesea simptome ale blefaritei sunt: mâncărimea, arsura, umflarea și înroșirea pleoapei.

Pentru a avea ochii în permanență sănătoși, trebuie sa mențineți o igienă corectă zilnică și sa nu utilizați produse cosmetice pe bază de alcool atunci când vă demachiați, deoarece acesta usucă și deshidratează pielea contribuind la o creștere și mai ridicata a secreției glandelor sebacee. Pentru orice boală inflamatorie a ochilor, este important să începeți rapid tratamentul. Cu cât terapia este începută mai târziu, cu atât mai mare  este probabilitatea complicațiilor grave, ceea ce poate stimula la o reducere sau chiar și la probleme severe ale vederii. Așadar, în cazul unei înroșiri a ochiului, care va deranjeaza și nu trece, urmeaza imediat să mergeti la medicul oftalmolog.

Consultă un medic un specialist oftalmolog in cadrul Centrului medical ProMed 

022 71 92 52 / 079 990 382

Articole asemanatoare