Servicii
9

Electrocardiograma (ECG)

Tratamentul miopiei

 Ce este miopia?                                                               Afectiunea oculara miopie este un defect al vederii care se manifesta prin dificultati prin distingerea obiectelor aflate la distanta.

Bolnavul de miopie poate sa fie un nou-nascut, un copil, un adolescent sau o persoana in varsta. Miopia poate apare la orice varsta, dar poate avea cauze diferite. 

Pentru a putea fi tratata corespunzator este important sa cunoastem cauzele miopiei. In general, miopia se corecteaza cu ochelari de vedere, lentile sau chirurgie refractiva.

Cauzele miopiei

Cea mai frecventa cauza de aparitie a miopiei este cea genetica. Aproximativ 85% din parintii care sufera de miopie au, de asemenea, copii cu miopie. Aceasta incepe de obicei in prima parte a copilariei sau la varsta scolara. Miopia la copii se manifesta prin dificultati in vederea la distanta (nu vad la tabla), tendinta de a “strange din ochi”, frecatul des al ochilor. Copiii care sufera de aceasta afectiune prefera si realizeaza cu mai multa usurinta activitati care presupun vederea de aproape (scris, citit). Influenta mediului se enumera la fel, printre cauzele aparitiei miopiei. 

Simptomele miopiei

Simptomul principal al miopiei il constituie aparitia unor dificultati in vederea la distanta. Se simte nevoia de a strange din ochii pentru a vedea mai bine in departare. Apar dureri de cap sau dureri oculare din cauza efortului la vedere. In incercarea de a vedea cat mai clar, cei care sufera de miopie vor clipi mai des.

Alte simptome ale miopiei pot include:

  • Vedere incetosata cand priviti obiecte indepartate;
  • Dificultate de a vedea in timp ce conduci un vehicul, in special noaptea
  • Va frecati ochii frecvent

 Tratamentul miopiei

Odata ce a aparut miopia nu se poate vindeca brusc, in sensul ca dioptriile nu scad de la sine, ci au tendinta sa creasca, mai ales la copii, pe masura ce organismul lor se dezvolta. In prezent, exista mai multe alternative de tratament al miopiei care se stabilesc in urma consult si diagnostic oftalmologic.

Metodele de corectie pot fi ochelarii, chirurgia sau lentilele de noapte. Clinica Oftalmologica OftalmoCorrect va ofera ca metoda de tratament – lentila de noapte. Lentila de noapte reprezinta remodelarea corneei cu ajutorul lentilelor gaz-permiabile pentru a reduce erorile de refractie. Aceasta este metoda alternativa a ochelarilor, chirurgiei refractive sau lentilelor cu port de zi. In cazurile miopiei progresive la copii, ortho-k este o posibilitate incontestabila de incetenire a evolutiei miopice. Pentru o programare la medic ne puteti apela 079 990 382 sau scrie online. Aveti grija de sanatatea ochilor dvs.!

Noi Tratăm:
9

Cardiopatia ischemică

9

Hipotensiunea şi hipertensiunea

Programează-te acum
Call Now Button