Sindromul ochiului uscat – o senzație sau o afecțiune?!

noiembrie 27, 2019

Sindromul ochiului uscat – o afecțiune care rare ori este gravă, fiind mai mult o manifestare deranjantă pentru pacient.
Se manifestă prin senzație de arsură, ochi uscați, roșii și iritați, în general se simte un disconfort.

În cele mai multe cazuri acest simptom este declanșat de aerul condiționat, timpul îndelungat petrecut în fața calculatorului și bineînțeles vârsta înaintată.

De asemenea sindromul de ochi uscat poate fi cauzat de anumite probleme de tip reumatic ce poate genera o complicație mai gravă cu posibilități terapeutice sau de tratament mult mai limitate.

CUM PUTEM PREVENI ACEASTĂ AFECȚIUNE?

Din păcate nu putem face foarte multe, decât în măsura în care ne ajustăm prezența la aerul condiționat, timpul petrecută în fața calculatorului, și adăugarea în meniul zilnic a mai multor nutrienți alimentari, pentru că trebuie să înţelegem- lacrimile sunt produse de corp, și acesta are o problemă din moment ce nu mai este satisfăcută cavitatea ochiului.

CÂT DE GRAVĂ ESTE NETRATAREA ACESTUI SINDROM?

Netratare sindromului de ochi uscat poate dezvolta o leziune la nivelul corneei și în consecință să producă o infecție oculară. În mod firesc trebuie să ne prezentăm la un medic oftalmolog de îndată ce apar primele simptome.

ODATĂ AJUNS LA UN CABINET OFTALMOLOGIC, LA CE SĂ TE AȘTEPȚI?

În cabinetul oftalmologic pe parcursul unui consult medical se fac anumite teste oftalmologice precum testul shirmer, unde se constată că valorile secreției lacrimale nu mai sunt cele care trebuie să fie în mod normal.

Însă pot fi cazuri când valorile secreţie lacrimale pot fie în normă iar pacientul să simtă în pofida unei secreţii chiar uneori abundente, o senzație de ochi uscați, acesta se întâmplă pentru că consistența lacrimală nu mai este acea care trebuie sa fie, deci în concluzie senzaţia de ochi uscați nu apare numai în lipsa unei secreţii lacrimale.

CUM NE TRATĂM?

Mai întâi de toate se fac o serie de evaluări oftalmologice, pacientului îi se explicată manifestările afecţiunii, se fac diverse tratamente, însă nu întotdeauna putem fi siguri ca acestea sunt cele mai bune, prin urmare se testează, sunt anumite teste pe care trebuie să le aibă în vedere oftalmologul pentru evaluare necesităților fiecărui pacient.

Pe altă parte succesul unui tratament ține și de alimentație, de anumite vitamine care trebuie să existe în corp și în această situație se administrează anumite pastile, pentru a ajuta organismul sa creeze consistența secreției lacrimale de care are nevoie.

Fiecare pacient este individul din acest motiv un medic poate indica unul și același tratament la mai mulți însă să prezinte rezultate diferite din acest motiv prin testare individuală se aleg picăturile cele mai potrivite astfel încât să se obțină un confort maxim în urma tratamentului.

Această afecțiune nu se vindecă în totalmente, periodic simptomele dispar și iar reapar prin urmare tratamentul este reluat de fiecare dată când apare necesitatea.

Pentru o consultație a unui medic oftalmolog sau pentru a obține mai multe detalii și a vă asigura că sunteți bine, ne apelați la numărul (022) 71-92-52.

Call Now Button