Servicii
9

Text 1

Glaucomul este o entitate de boli care afecteaza nervul optic al ochiului şi treptat duce la pierderea vederii sau, în unele cazuri, la orbire. Glaucomul apare numai atunci cînd presiunea lichidului din interiorul ochiului creşte considerabil.Totuşi depistarea la timp a bolii poate să va protejeze vederea.

Factorii de risc sînt:

  •           Vîrsta
  •           Anemie
  •           Diabet
  •           Miopie severă
  •           Migrene
  •           Traumatisme ale ochilor, etc.

Simptome

Simtomele glaucomului nu sînt vizibile iar semnele de alarmă apar atunci cînd boala este într-un stadiu avansat. Scăderea vederii este o manifestare a bolii, afectînd ambii ochi. Evoluţia glaucomului este lentă şi tăcută, fără simtome sau durere şi din pacate se depistează dupa ce nervul optic este distrus şi apare pierderea ireversibilă a vederii.

Diagnostic

Diagnosticul se face relativ simplu, pe baza mai multor elemente, investigaţii pentru depistarea glucomului, fundului de ochi, cîmpului vizual, etc. În urma rezultatelor acestor investigaţii deja medicul poate stabili boala şi cît este de avansată.

Tratament

Tratamentul glaucomului vizează încetinirea progresiei bolii, deoarece nu există medicamente care ar trata glaucomul, fiind o afecţiune progresivă care persistă toata viaţa.

Este extrem de important ca pacienţii care suferă de această maladie să meargă regulat la un medic specialist, deoarece boala se poate agrava fără ca pacientul să îşi dea seama. La fel de important este să se facă tratamentul conform prescripţiei medicului.

Este necesar să fim optimişti şi să menţinem sub control această afecţiune, deoarece orice persoana suferindă poate duce o viaţă normală, fără riscul de a pierde vederea.

Aveţi grijă de ochii Dumneavoastră!!!

www.pro-med.md

Noi Tratăm:
9

Text 1

Call Now Button