Servicii
9

Text 1

Funcția principală a pleoapelor este de a proteja ochii de influențele adverse ale mediului. Datorită pleoapelor, corneea este uniform hidratată. Glandele sebacee sunt situate lângă rădăcinile genelor, iar deschiderile lacrimale sunt situate la marginea ochiului între pleoape. Bolile pleoapelor reprezintă aproximativ 10% din toate patologiile organelor vizuale. acestea includ blefaroconjunctivita cronică, însoțită de simptome destul de neplăcute, care pot duce nu numai la o scădere a calității vieții.

Cele mai frecvente boli ale pleoapelor:

1. Blefarita, care este o inflamație bilaterală a marginilor pleoapelor, este una dintre cele mai frecvente boli oftalmologice.

2. Demodecoză – o boală a pleoapelor asociată cu înfrângerea pleoapelor cu Demodex. Demodex este o căpușă care trăiește și depune larvele pe pleoape, provocând disconfort constant. De multe ori se dezvoltă o căpușă la pacienții cu tulburări metabolice, diabet zaharat, boli tiroidiene și boli gastro-intestinale.

3. Meibomitul sau oamenii spun „orz”, care este o inflamație a glandei meibomiene sebacee situată în apropierea rădăcinii părului ciliar. Orzul aparține bolilor infecțioase ale pleoapelor, iar agenții săi cauzali sunt unele tipuri de stafilococi.

Mulți pacienți consideră că bolile pleoapelor nu sunt grave și nu se grăbesc să meargă la medic, cu toate acestea, procesele patologice pot deveni un factor de risc pentru dezvoltarea unor boli oculare mai grave și o deteriorare semnificativă a calității vieții.

Prin urmare, dacă sunteți îngrijorat de simptome precum uscăciunea ochilor, iritații, roșeață, mâncărime ale pleoapelor; senzație de corp străin; mătreață sau solzi uleioși la rădăcina genelor; orz și chalazion care apar periodic; pierderea genelor; infecții oculare frecvente; scăderea vederii; edem al pleoapelor – asigurați-vă că vizitați un oftalmolog.

Tratamentul oportun și competent, care va fi prescris de specialiștii clinicii Oftalmocorrect ProMED, vă va permite să scăpați de consecințele neplăcute ale bolilor pleoapelor – vedere redusă, neatractivitate estetică, durere.

Aveţi grijă de ochii Dumneavoastră!!!

www.pro-med.md

Noi Tratăm:
9

Text 1

Call Now Button