Servicii
9

Text 1

Singura metoda de tratament este intervenția chirurgicală. Nu există alte metode cunoscute de prevenire a cataractei. După vârsta de 65 ani, peste 70% din oamenii sănătoși, pot face cataractă.

Ce este cataracta?

Cataracta este o defecțiune oftalmologică și se manifestă prin scăderea progresivă a vederii și prin pierderea transparenței cristalinului.

Când trebuie să mă operez pentru cataractă?

Pe vremuri, când cineva era diagnosticat cu cataractă, i se spunea că trebuie să aștepte ca să “se coacă”, astfel oamenii deveneau orbi, până la operație. În zilele noastre, datorită tehnologiei avansate din cadrul centrului medical Oftalmoccorect ProMED, acum chirurgia cataractei este ușoară și foarte sigură. Prin aplicarea metodei noi de facoemulsificare – nu mai trebuie să aștepți evoluția cataractei (maturizarea), scapi rapid și sigur de cataractă în mai puțin de 20 minute fără riscuri, suturi și spitalizare!

Cum mă pregătesc de operarea cataractei?

Cel mai important aspect este stabilirea diagnosticului. Înainte de toate este nevoie de o consultație prin care să deții dovezi concrete, care vor demonstra că operarea cataractei este necesară, pentru că poate exista o altă problem oftalmologică. La Centrul Medical Oftalmocorrect ProMED veți beneficia de astfel consultație la prețul doar 200 lei.

Ce include consultația?

 • Biomicroscopia
 • Refractometria
 • Acuitatea Vizuală
 • Tensiunea Oculară

În ce constă operația?

Totul începe din sala preoperatorie, unde ești pregătit de intervenție, inițial se administrează anestezia locală sub formă de picături, în acest mod operația de cataractă este complet nedureroasă.

Apoi urmează operație, durata este variabilă între 5 și 15 minute în dependenţă de cât de avansată este cataracta. Chirurgia cataractei constă în înlocuirea cristalinului opacifiat cu unul transparent.

Operația se realizează la un microscop special cu ajutorul unei sonde cu ultrasunet, inciziile sunt foarte mici astfel încât nu necesită sutură, ele se auto sigilează iar recuperarea este foarte rapidă.

Avantajele chirurgiei cataractei în cadrul Clinicii Oftalmocorrect PrMED

 • Este minim invazivă
 • Fără suturi și sub anestezie locală
 • Dimensiunea inciziei este mai mică de 3 mm
 • Chirurgia propriu zisă durează maxim 15 minute
 • Riscul de infecție este redus
 • Perioada de recuperare durează câteva zile și cu restricții minime
 • Recuperarea vizuală până la 90%.

Cine operează în cadrul Centrului Medical Oftalmocorrect ProMED?

Surățel Ludmila – medic oftalmolog – chirurg, doctor în științe medicale, categorie superioară.

Bendelic Eugeniu — doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar, şef catedră oftalmologie, medic oftalmolog – chirurg.

 Aveţi grijă de ochii Dumneavoastră!!!

www.pro-med.md

Noi Tratăm:
9

Text 1

Call Now Button