MIOPIE

Miopia este un defect al vederii care se manifestă prin imposibilitatea de a distinge clar obiectele situate la o distanță mai mare. Aceasta se întâmplă deoarece razele paralele, ce vin de la un obiect, atunci când traversează globul ocular, se focalizează înaintea retinei, permițând doar distingerea obiectelor situate la o distanță mai mică. Globul ocular al persoanelor mioape este mai alungit, fiind nevoie de lentile divergente pentru a corecta vederea, deplasând focarul pe retină.

CUM AFLAM DACA AVEM MIOPIE?

Despre simptomele miopiei se discută mult, dar simptomul principal al miopiei îl constituie apariția unor dificultati in vederea la distanță, astfel pacienții se prezină la consultare oftalmologică, unde in urma masurătorilor cu aparate speciale (dioptron) se stabileste valoarea dioptriilor si medicul recomandă variantele de corectare a acestora. De asemenea, in urma consultului de specialitate, se stabileste gradul miopiei si daca exista afectiuni oculare asociate.

Gradele de Miopie:
 • 0-3 dioptrii – miopie mică;
 • 3-6 dioptrii – miopie medie
 • Peste 6 dioptrii – miopie mare
 • 10-20 dioptrii – miopie forte
 • peste 20 -30 – miopie patologică
 • Miopia este un defect al vederii care se manifestă prin imposibilitatea de a distinge clar obiectele situate la o distanță mai mare.

  Cauze:

  • Ereditară: din cauza la genetică 89% din părinții cu miopie având copii miopi.
  • Combinație factorilor ereditari cu cei de mediu
  • Influenta mediului asupra muschilor globului ocular.
  • Contractia excesiva si prelungita a muschiului ciliar

  TRATAMENTUL MIOPIEI:


  METODE DE TRATAMENT EFICIENTE SI MODERNE

  Miopia la copii se corecteză cu ochelari sau lentile de contact, lentilele fiind o alternativă de tratament eficientă. Tratametul miopiei trebuie stabilit de către medicul oftalmolog, fiindca numai el poate face un diagnostic corect în funcţie de cazul şi gravitatea bolii. De exemplu, corecţia miopiei în copilarie se face cu ajutorul ochelarilor sau lentilelor de contact. Adulţii (vîrsta 20-50 ani), corecţia miopiei se poate face cu ajutorul lentilelor aeriene sau lentilelor de contact. În cazul vîrstnicilor, cînd deja apare cataracta, pacientul trebuie neapărat operat.

  Miopia uşoară (simplă) poate fi corectată cu ajutorul ochelarilor, lentilelor de contact moi, terapiei de refracţie (lentilele de noapte), lentilele intraoculare sau apelînd la chirurgia refractivă. De obicei, pacienţii preferă ochelarii cu lentile divergente. Odată cu avansarea miopiei, lentilele necesită schimbate, după efectuarea unui nou consult oftalmologic. Trebuie să cunoaştem faptul că lentilele au rolul de a corecta viciul de refracţie.

  Miopia degenerativă poate fi corectată cu lentile de contact. Pentru a obţine o vedere îmbunătăţită se realizează o subcorecţie cu maxim 2-3 dioptrii.

  Ca alternativa pentru tratamentul miopiei, în cadrul clinicii OftalmoCorrect ProMED au fost elaborate o serie de procedee terapeutice, cum ar fi proceduri de fizioterapie şi terapie refractivă CRT.

  Pentru a preveni miopia, se recomandă efectuarea activităţilor în aer liber, în aşa fel, încît să se evite suprasolicitarea vizuală, care este tot mai frecvent întalnită (munca de birou, munca în exces în faţa computerului, vizionarea televizorului, regim alimentar neadecvat etc). Din păcate, nu există un tratament medicamentos pentru tratarea miopiei

  Instituţia vă pune la dispoziţie toate tipurile de corecţie – ochelari, lentile de contact, precum și coagularea cu laser a retinei; iar cei mai buni oftalmologi din Republica Moldova și cele mai moderne echipamente vă vor veni în întîmpinare.

  Pentru mai multe informaţii, sunaţi la numărul (022)44-57-58, 079990382.

   metode de tratament a miopiei o constituie operatia de corectare a miopiei