Servicii
9

Investigaţii de laborator

9

Servicii de imagistica

9

Servicii terapeutice

Miopia

 Miopia este o afecţiune a vederii, care se caracterizează prin imposibilitatea de a distinge clar obiectele ce sînt situate la o distanță mare. Miopia este diagnosticată încă din copilărie, în primii ani de şcoală spre maturitate.

Schimbările de vedere se dezvoltă treptat şi se înrăutaţesc gradat, afectînd în mod egal atît copiii, femeile cît şi bărbaţii. În cele mai multe cazuri miopia este ereditară. Dacă nu este moştenită, este provocată de o modificare a globului ocular cauzată de o solicitare excesivă a ochilor.

Tratament

Miopia la copii se corecteză cu ochelari sau lentile de contact, lentilele fiind o alternativă de tratament eficientă. Tratametul miopiei trebuie stabilit de către medicul oftalmolog, fiindcă doar specialistul poate face un diagnostic corect în funcţie de cazul şi gravitatea bolii. De exemplu, corecţia miopiei în copilarie se face cu ajutorul ochelarilor sau lentilelor de contact. La adulţii (vârsta 20-50 ani), corecţia miopiei se poate face cu ajutorul  lentilelor aeriene sau lentilelor de contact. În cazul vârstnicilor, când deja apare cataracta, pacientul trebuie neapărat operat.

Miopia uşoară (simplă) poate fi corectată cu ajutorul ochelarilor, lentilelor de contact moi, terapiei de refracţie (lentilele de noapte), lentilele intraoculare sau apelînd la chirurgia refractivă.

De obicei, pacienţii preferă ochelarii cu lentile divergente. Odată cu avansarea miopiei, lentilele necesită schimbate, după efectuarea unui nou consult oftalmologic. Trebuie să cunoaştem faptul că lentilele au rolul de a corecta viciul de refracţie.

Miopia degenerativă poate fi corectată cu lentile de contact. Pentru a obţine o vedere îmbunătăţită se realizează o subcorecţie cu maxim 2-3 dioptrii.

Ca o alternativa pentru tratamentul miopiei, în cadrul clinicii OftalmoCorrect ProMed au fost elaborate o serie de procedee terapeutice, cum ar fi proceduri de fizioterapie şi terapie refractivă CRT.

Pentru a preveni miopia, se recomandă efectuarea activităţilor în aer liber, în aşa fel, încît să se evite suprasolicitarea vizuală, care este tot mai frecvent întalnită (munca de birou, munca în exces în faţa computerului, vizionarea televizorului, regim alimentar neadecvat etc.) . Din păcate, nu există un tratament medicamentos pentru tratarea miopiei

Pentru mai multe informaţii, sunaţi la numărul 079 99 03 82.

Noi Tratăm:
9

Miopia

9

Astigmatismul

9

Keratoconus

9

Ambliopie

9

Degenerescența maculară

9

Glaucomul

9

Retinopatia diabetică

9

Conjunctivita

Call Now Button