Miopia şi metodele alternative de corecţie: lentilele de noapte

noiembrie 27, 2019

Sănătatea este afectată tot mai mult de ritmul alert al societăţii. Fizic îi urmăm tempo-ul, însă efectele negative nu întîrzie să apară. Ochii, mai mult sau mai puţin, sînt afectaţi şi ei, însă mai mult ca niciodată – căutăm soluţii. Astfel,tulburarile de vedere, tot mai frecvente, pun un mare semn de întrebare în faţa specialiştilor: pot fi tratate aceste afecţiuni?

Anume aceasta ireversibilitate – imposibilitate de tratare a afecţiunilor oculare (cum este în cazul miopiei) a pus în gardă medicii oftalmologi atît la nivel internaţional, cît şi in Republica Moldova.

Majoritatea tulburarilor de vedere depistate în copilarie sau în adolescenţă îşi au debutul în primii ani de viaţă, iar diagnosticarea lor cît mai precoce este esenţială pentru tratarea, corectarea şi eventual vindecarea lor.

Ideea conform căreia tulburările de vedere ale copilului se vor autoregla o dată cu trecerea timpului, este cît se poate de eronată. Este vorba de faptul ca odată ce s-a instalat, miopia progresează odată cu înaintarea în vîrstă a persoanei. Miopia se stabilizează la anumite dioptrii (de obicei între -6D – 14D) la vîrsta de 18-21 de ani. Pînă în acel moment, o dată diagnosticaţi cu miopie, deşi aceasta nu poate fi vindecată, vederea tinerilor poate fi restabilită.

Care sînt metodele de corecţie ale miopiei?
De a lungul timpului au fost analizate mai multe metode de tratament a miopiei. Medicii oftalmologi ne oferă mai multe opţiuni terapeutice care includ lentilele de corecţie (ochelarii sau lentilele de contact) şi intervenţia chirurgicală. Ochelarii au fost cea mai utilizată metodă pînă nu demult, însă influienţa pe care o au asupra calităţii vieţii şi a unei dezvoltări normale a impus apariţia şi a altor variante de corecţie.

Deoarece chirurgia cu laser a revoluţionat aceast domeniu, însă care are şi anumite restricţii – contraindicată copiilor pînă la 21, a fost necesară de o altă soluţie care ar asigura o dezvoltare normală a ochiului şi ar stopa progresia miopiei. Astfel, a fost dezvoltată o metodă alternativă de tratament a miopiei – ortocheratologia – soluţia ideală pentru cei micuţi.

Ce este Ortocheratologia?
Orthocheratologia este o ramură contactologiei, care se bazează pe aplicarea lentilelor de noapte ce stopează progresia miopiei. Efectul acestor lentile este unul similar cu cel al operaţiei de corecţie a miopiei – LASIK, doar că acestea sînt non-chirurgicale, iar efectul pe care îl au este reversibil – o dată ce nu mai sînt utilizate, vederea revine la stadiul iniţial.

Orthocheratologia este o metodă temporară de corecţie a refracţiei cu ajutorul lentilelor speciale de contact rigide, performante, care modifică forma corneei. Astfel de lentile sînt lentilele Paragon CRT 100, primele pe piaţa din R. Modova care de-a lungul timpului au asigurat pacienţilor noştri pe lîngă corecţie şi un confort deosebit.

Lentilele de noapte sînt cea mai bună alternativă în cazul miopiei, deoarece copii noştri sînt cei care au o viaţa activă, dar nu pot avea o operaţie de corecţie a miopiei, ceea ce îi privează de o viaţă normală.
Astfel, aceste lentile speciale vin în întîmpinarea unei copilării normale şi le oferă copiilor d-voastră zîmbet şi fericire în privirea lor!

Call Now Button