Tratare Laser

Laser oftalmologic galben LightLas 577 – o noua inovație la Oftalmocorrect ProMED

   Laserul galben, numit astfel după lungimea de undă pe care operează, respectiv 577 nm, oferă cele mai sigure și eficiente tratamente pentru patologiile oculare, prezintă cea mai modernă tehnică de utilizare în oftalmologie. LASERUL oftalmologic cu lungime de unda 577nm (laser galben) are aplicatii in glaucom (MLT-ultima forma de trabeculoplastie), panfotocoagulare retiniana, aplicatii retiniene, inclusiv TRANSFOVEALE, fiind denumit “fovea-friendly laser system”, ochiul diabetic, CRSC, ocluzie de vena, s.a.md.

  Avand ca atribute: lungimea de unda 577 (cu cel mai mare coeficient de extinctie in oxihemoglobina), faciliteaza strabaterea retinei fara descarcare a energiei, iar micropulsul permite o crestere a temperaturii cu doar 5-7 grade Celsius peste temperatura corpului. Din aceste motive, acest laser este singurul capabil sa trateze edemele indiferent de natura si de pozitionarea lor (inclusiv subfoveal).

   Este utilizat în tratamentul afecțiunilor retiniene, glaucomului, retinopatiei diabetice sau degenerescenței retiniene periferice. Inovația în tratarea bolilor oculare are deosebite avantaje, siguranța prin absența arsurilor retiniene cu utilizarea micropulsterapiei în zona centrală a retinei. Acest avantaj a laserului galben îl determină ca cel mai perfomant, ușor și cu deosebita precizie de manevrat pentru specialistul oftalmolog. Pentru pacient oferă cele mai bune rezultate în ceea ce privește precizia și siguranța rezultatului clinic, confort sporit și atenuarea durerilor în comparație cu laserul verde sau roșu.

Tratare Laser-folosește sisteme Laser moderne: cel mai nou YAG Laser Fractional Nd & Eb, care este eficient și delicat, fără arsuri traumatice (similar cu laserul CO2), vă permite să eliminați pete, melasma, riduri, cicatrici, vergeturi, tatuaje, de asemenea, proiectat pentru tratamentul acneei, proceduri de întinerire pe față, gât, decolteu și mâini.
Beneficii:
 • Este minim invazivă
 • Fără suturi și sub anestezie locală
 • Dimensiunea inciziei este mai mică de 3 mm
 • Chirurgia propriu zisă durează maxim 15 minute
 • Riscul de infecție este redus
 • Perioada de recuperare durează câteva zile și cu restricții minime
 • Recuperarea vizuală până la 90%.
 • Rezultate imediate si uimitoare
Intervențiile oculare, tratamente cu LASER (MCL) galben:

 • Afecțiuni retiniene
 • Glaucom
 • Coriotinite seroase central
 • Trabeculoplastie
 • Retinopatie diabetică
 • Degenerescențe retiniene periferice

 •   Odata cu investigarea tomografică a nervului optic (OCT), pacientul va beneficia de tratament eficace și de durată. Ne străduim să ne asigurăm că pacienților noștri li se oferă cea mai bună îngrijire și tehnologie pentru a-și rezolva problemele de vedere! Clinica de Oftalmologie OftalmoCorrect ProMED este echipată cu tehnologii moderne, iar echipa noastră este foarte mândră că putem oferi servicii de cea mai înaltă calitate folosind echipamente inovatoare și progresive! Pentru un consult de specialitate la medicul oftalmolog, ne puteți apela 079990382, (022) 44 57 58.

  operarea cataractei
  FOTOCOAGULAREA LASER A RETINEI

    Fotocoagularea laser este o modalitate de tratament prin care se obţine un efect de coagulare termică asupra straturilor profunde retiniene. Rezultatul final constă în apariţia unor cicatrici de dimensiuni foarte mici care au un efect benefic în controlul unor boli oculare.

    Aparatul din clinica noastră utilizează laserul diodă cu lungimea de undă 577. El realizează pe retină impacte de dimensiuni diferite. Impactele se aplică pe retină succesiv, unul câte unul, sub vizualizare directă. Intensitatea energiei LASER este reglată astfel încât să se obţină o culoare gri a retinei fotocoagulate. În circa 3 săptămâni se formează la locul impactului o cicatrice.

  Oftalmo.md - Clinica oftalmologica
  Fotocoagulare laser la ochiul stâng pentru retinopatia diabetica
  Oftalmo.md - Operatii cu laser
  Fotocoagulare laser la ochiul drept pentru retinopatia diabetica

     Indicaţiile fotocoagulării laser sunt: unele afecţiuni retiniene vasculare, dezlipirea de retină, tumorile oculare.Tratamentul laser a trecut proba timpului (se foloseşte de peste 40 ani) şi scade riscul de orbire în diabet cu 60%.

    Cel mai frecvent, laserul se foloseşte în retinopatia diabetică şi în ocluziile vasculare retiniene. În cursul acestor afecţiuni apar alterări ale peretelui vaselor care generează microanevrisme – dilataţii vasculare – prin care se pierde conţinutul intravascular (sânge sau plasmă) în spaţiile intraretiniene. Dacă se pierde sânge apar hemoragii intraretiniene. Dacă se pierde plasmă apare edemul retinian sub forma de plăci albe sau zone de îngroşare retiniană. Toate aceste fenomene patologice - sângele şi edemul - produc o scădere a vederii, progresivă şi uneori ireversibilă dacă nu se acţionează la timp.

    1. Edemul central (denumit edem macular) este urmărit prin fotografia digitală a retinei, prin tomografia retinei şi prin angiofluorografia vaselor retiniene.
    2. Altă utilizare a laserului este pentru tratamentul vaselor retiniene nou formate (retinopatiei proliferative) care cresc sub formă de buchete în retină şi apoi pe suprafaţa retinei.   Apariţia lor este stimulată de afecţiunile vasculare în care se reduce oxigenarea retinei. Cel mai frecvent, retinopatia proliferativă apare în diabetul zaharat; ea reprezintă un stadiu avansat al afectării oculare în diabet şi are un risc important de scădere a vederii.
    3. Fotocoagularea laser se utilizează şi în cazul riscului de dezlipire de retină. Această afecţiune apare atunci când între retină şi straturile oculare situate în spatele ei se infiltrează un lichid. Cea mai frecventă cauză de dezlipire este apariţia unor găuri în retină, prin care intră lichidul sub aceasta şi o desprind. Prevenirea dezlipirii se poate face prin etanşeizarea găurii retiniene.

    În clinica OftalmoCorrect ProMED se utilizează laserul cu lungime de undă 577nm. Fotocoagularea laser se efectuează după anestezierea ochiului cu picături. Pacientul stă aşezat pe scaun; pe ochi se aplică o lentilă de examinat; medicul vizualizează ochiul prin intermediul lămpii cu fantă, un microscop care formează o imagine mărită a retinei. Impactele sunt aplicate unul câte unul pe zona ţintă, sub controlul direct al doctorului. Pacientul trebuie să stea nemişcat. Poate auzi uneori zgomotul impactului laser dacă acestea sunt puternice; este posibil să simtă unele impacte. Pentru început, este obligatorie consultarea preliminară a unui retinolog calificat. Specialistul examinează cu atenție pacientul - efectuează o examinare hardware a fondului, evaluează profunzimea și dimensiunea secțiunilor leziunii vasculare. Pacienții cu risc ar trebui să urmeze în mod regulat monitorizarea oftalmologică a stării retinei. Pentru un consult de specialitate la medicul oftalmolog, ne puteți apela 079990382, (022) 44 57 58.