Investigații contemporane ale ochiului

noiembrie 27, 2019

Majoritatea informației pe care o primește o persoană este prin sistemul vizual (ocular). În acelaș timp ochii “muncesc” zi de zi ceea ce stimulează  apariția diverselor probleme la nivelul sistemului vizual.

Va dor ochii? Simţiţi discomfort?

Obosesc? Simțiți o greutate a pleoapelor?

Trebuie sa verificați vederea cu ajutorul metodelor moderne de diagnostic.

Oftalmologia actuală include o serie de metode contemporane pentru diagnosticul bolilor oculare și permit identificarea diferitor probleme a organului de vedere. Hipermetropia și miopia, ochiul leneş, ori astigmatism, cataracta și glaucomul, probleme virale și alergice ale ochișorilor pot fi diagnosticate în stadiile incipiente folosind diagnosticul modern. Metodele computerizate ale cercetării oculare sunt diverse și includ investigatii ale polului anterior si posterior: refractometria, cheratometria, tonometria, pahimetria, tomografia, probele secreţiilor oculare, etc.

Una din importantele metode de examinare oculara alături de refractometrie si altele, este tonometria. Tonometria Non-contact sau Maclacov măsurarea presiunii intraoculare reprezintă una dintre procedurile de diagnostic obligatoriu necesar pentru detectarea glaucomului la persoanele cu vârsta dupa 40 ani.

Metodele modernizate de investigare  au la bază utilizarea unui tonometru computerizat fără contact, care permite efectuarea investigaţiei prin pulsarea de aier, ce permite a evita contactul îndeosebi pentru persoanele alergice.

O alta metodă care are o valoare enormă de diagnosticare este metoda computerizată de apreciere a refracției si a acomodaţiei ochiului – refractometria.

Investigarea refractokeratometrică permite nu numai evaluarea corectă a gradului de miopie sau hipermetropie a ochiului, ci și diagnosticarea  astigmatismului, aprecierea acomodatiei.

Investigaţiile contemporane enumară multe si diverse măsuratori pentru aprecierea sau diagnosticarea patologiilor oculare.

O examinare complexă a polului anterior şi posterior a globului ocular este neapărat nevoie de efectuat o dată în an pentru toate vărstele. Aceasta vă va ajuta să identificați și să preveniți problemele organului vizual ceva timp înainte de a vă afecta.

O vedere clară ne permite din plin sa urmărim lumea înconjurătoare.

Call Now Button