Contacte
(+ 373 22) 74-34-13; 71-92-52
 

Întrebări frecvente

Ce se poate face în caz de dezlipire totală de retină?

Depinde de cît de veche este dezlipirea de retină. Cel mai bine ar fi să vă adresaţi unui medic oftalmolog care s-a supraspecializat pe afecţiunile retinei.

Am 22 de ani, am hipermetropie din naştere şi vreau să ştiu dacă mă pot trata?

Importanţa este valoarea hipermetropiei şi acuitatea vizuală cu ochelarii. Dacă acuitatea vizuală este bună si hipermetropia nu este mare.

Am hipermetropie cu +4 la OD şi +6 la OS, ce ar fi mai indicat – să continui cuochelari sau sa încerc şi lentilele de contact? Care ar fi preţul lentilelor, în caz dacă îmi sînt recomandate?

Sigur că puteţi încerca să purtaţi şi lentile de contact. Trebuie să faceţi o probă cu câteva din lentilele existente pe piaţa autohtonă ca să putem decide care este optimă pentru dvs. Preţul variază în dependenţă de tipul de lentilă (fiecare importator are politica lui de preţuri şi de promovare a produselor sale). Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii.
Chiar dacă purtaţi lentile de contact în fiecare zi, indicat este să aveţi rezerva şi o pereche de ochelari.

Care este cauza apariţiei strabismului şi modul cel mai bun de tratament?

Strabismul este o afectiune cu o componenta ereditara importanta, de aceea unul din motive poate fi transmiterea genetica. Modul optim de tratament depinde desigur de tipul de strabism si de marimea lui. In general, deviatiile mari ale ochilor le corectam chirurgical dar exista si cazuri in care doar purtarea ochelarilor este suficienta pentru disparitia strabismului.

Terapia Refractivă sau lentile de contact obişnuite?

Lentilele de contact obişnuite micşorează oxigenarea corneei ceea ce poate duce la hipoxie cronică şi la scăderea vederii. Datorită Terapiei Refractive schimbul de substanţe este asigurat.

Care sînt dezavantajele ochelarilor pentru corecţie?

În cazul folosirii ochelarilor pentru corecţie, muşchii ochiului copilului de obicei sunt slăbiţi. Folosirea corecţiei cu ochelari, nu dă posibilitate muşchilor să se dezvolte şi să se antreneze în deplină măsură şi miopia continuă să crească.