Operația de cataractă – la ce să te aștepți?

noiembrie 27, 2019

CUM DECURGE OPERAȚIA DE CATARACTĂ?

Totul începe din sala preoperatorie, unde ești pregătit de intervenție, inițial se administrează anestezia locală sub formă de picături, în acest mod operația de cataractă este complet nedureroasă.

Apoi urmează operație, durata este variabilă între 5 și 15 minute în dependenţă de cât de avansată este cataracta. Chirurgia cataractei constă în înlocuirea cristalinului opacifiat cu unul transparent.
Operația se realizează la un microscop special cu ajutorul unei sonde cu ultrasunet, inciziile sunt foarte mici astfel încât nu necesită sutură, ele se auto sigilează iar recuperarea este foarte rapidă.

LA CE SĂ TE AȘTEPȚI ÎN PERIOADA POSTOPERATORIE?

În urma operației de cataractă trebuie să urmeze un tratament cu picături în decurs de 2 – 3 săptămâni, deci după chirurgie pleci direct acasă – fără spitalizare fiind o incizie minim invazivă.

În ziua a-2-a, după chirurgie este necesar ca să te reîntorci la un consult repetat și după încă o săptămînă pentru a aprecia rezultatele obținute.
Pe parcursul perioadei de recuperare (2 -3 săptămâni), este contraindicat să te spele cu apă de la robinet, există șervețele speciale destinate pentru igiena ochilor, de asemenea trebuie să eviți eforturile fizice grele.

DE CE SĂ ALEGI CHIRURGIA CATARACTEI PRIN FACOEMULSIFICARE?

  • Operația este minim invazivă
  • Fără suturi și sub anestezie locală
  • Dimensiunea inciziei este mai mică de 3 mm
  • Chirurgia propriu zisă durează maxim 15 minute
  • Riscul de infecție este redus
  • Perioada de recuperare durează câteva zile și cu restricții minime
  • Recuperarea vizuală până la 98%

CE TIPURI DE CRISTALINE ARTIFICIALE SE UTILIZEAZĂ?

Ceia ce privește tipul de cristalin care se poate implanta, există 2 varietăți de cristaline astăzi, cristalinele monofocale și multifocale. Utilizăm cele mai moderne tipuri de cristaline artificiale producător Alcon, toate foldabile, acestea putând fi implantate pe o incizie extrem de mică.

De regulă cel mai frecvent, se implantează un cristalin artificial “monofocal”, însă oferim posibilitate pacientului de-a opta și pentru cristalinele multifocale care te poate scăpa de ochelari, adică corectează atît vederea de departe cât și cea de aproape.

În 99,9 % din cazuri finalul este fericit, astăzi cataracta este o operație foarte standardizată si dacă se efectuează în timp util nu atunci când este foarte avansată rezultatele sunt excepționale.
Momentul operator trebuie foarte bine ales, în general e bine de operat atunci când abia scade confortul vizual, înainte de-a pierde mai mult de 50 % din claritate vederii. E mult mai sigur și mai eficient, odată ce acum nu mai trebuie să aștepți maturizarea cataractei. În cazul în care nu se operează la timp, cataracta poate să meargă până la pierderea vederii.

În concluzie ascultă de medicul oftalmolog atunci cînd îți recomandă această intervenţie, ea este ușor de tolerat fiind simplă și cu rezultate excepționale.

DE CE ESTE NEVOIE CA O INTERVENȚIE CHIRURGICALĂ SĂ FIE ÎN SIGURANȚĂ ȘI CU SUCCES?

– Firește de o echipă medicală excelentă cu experiență în domeniu, de o dotare clinică performantă și tehnici operatorii avansate și nu în ultimul rând de respectarea jurămîntului Hipocrat.

Pe toate acestea le găsești în cadrul centrului OftalmoCorrect!
De 13 ani reîntoarcem claritatea vederii pacienților noștri, dispunem de cele mai performante echipamente medicale ce provin de la producători mondiali precum: Bausch&Lomb (SUA), Blanco (Germania), Tomey (Japonia), Melag (Germania), Alcon (S.U.A) și avem o echipă oftalmologică cu renume, doctori în științe medicale cu o experiență de peste 30 ani care cu dedicație și devotament își respectă misiunea, de-a oferi sănătate ochilor tăi.

CINE OPEREAZĂ ÎN CADRUL CENTULUI OFTALMOLOGIC OFTALMOCORRECT?

Bendelic Eugeniu – doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar, şef catedră oftalmologie, medic oftalmolog – chirurg.
Andronic Sergiu – doctor în știinţe medicale, medic oftalmolog – chirurg.
Surățel Ludmila – medic oftalmolog – chirurg, categorie superioară.

Nu mai amâna operația de cataractă! Acuma poți evita cataracta matură și îți recupera vederea.
Solicită consultația medicului oftalmolog – (022) 71-92-52 și scapă de grija ochelarilor!

Call Now Button