Contacte
(+ 373 22) 74-34-13; 71-92-52
 

Ecografie Doppler

Ecografie Doppler (dupplex) – îmbinarea examinării doppler cu ultrasonografia vaselor prezintă o investigaţie modernă ultrasonografică a fluxului de sînge în vase, care сu precizie indică, în timp  real, grafic şi audio, indicatorii volumului sangvin. Este o procedură indoloră și nu are restricţii de vîrstă sau contraindicaţii.

Îmbinarea a două examinări Doppler şi Dupplex (dopplerografia sonoră) permite a primi o informaţie mai ampla despre anatomia vaselor şi starea pereţilor vasculari, schimbările morfologice şi analiza modificărilor apărute care în consecinţa duc la schimbările circulaţiei sangvine.

Sînt evaluate posibilităţile circulaţiei sangvine compensatorii, prezenţa anomaliilor de structuri şi traiectorii vasculare, sinuozitate, anevrism, spasme musulare.

În ansamblu, o mare importanţă a examinării este evaluarea stării circulaţiei sangvine venoase, dereglarea reflexului de la cavitatea craniană, permeabilitatea venelor adînci ale membrelor inferioare.

Investigaţii:

• Dopplerografia arterelor carotide şi arterelor vertebrale;
• Ecografia Doppler a aortei abdominale şi ramurilor ei;
• Ecografia Doppler extremităţilor superiore şi inferiore a arterelor
• Ecografia Doppler a extremităţilor superioare şi inferioare a venelor

Dopplerografia este utilizată nu doar ca o metodă de diagnosticare, dar şi pentru determinarea tacticii de tratament (conservativ sau chirurgical).

La examinare pacientul întins pe spate este vizualizat de medic, cu ajutorul unui sensor, se efectuează o examinare în punctele de control ale vaselor investigate. Examinarea se efectuează atît la nivelul circulaţiei arteriale, cît şi a celei venoase a vaselor mici şi mari.

Ecografia Doppler este indicată în caz de crampe musculare, ameţeli şi dureri de cap, senzaţii de voma, hipertensiune arterială, masă corporală excesivă, greutate şi edem al picioarelor.

Examinarea vaselor magistrale în zona gîtului, informează medicul despre posibilele dereglări ale fluxului sangvin:

• Stenoze (îngustarea) arterelor şi determinarea gravităţii lor
• Identificarea stării pereţilor vasculari (dereglarea elasticităţii, hipertonizare, hipotensiune arterială)
• Determinarea stării arterelor vertebrale
• Determinarea stării circuitului sangvin venos la gît.

PROMED te invită la o investigaţie Doppler la un preţ redus pentru a afla starea ta de sanatate!