Contacte
(+ 373 22) 74-34-13; 71-92-52
 

Ecografia glandei tiroide

Ecografie de glanda tiroida – metodă imagistică de vizualizare a glandei tiroide cu ajutorul undelor sonore. Glanda tiroidă este o glandă endocrină situată în partea laterală a gîtului care participă activ la metabolism datorită hormonilor care sînt produşi de aceasta.

Ecografia de tiroida este considerată cea mai sensibilă metodă de investigare, astfel aceasta modalitate de explorare :

  • oferă dimensiunile exacte a glandei tiroide;
  • evaluează structura glandei tiroide;
  • depistează leziuni, modificări ale glandei tiroide, prezenţa nodulilor.

Explorarea ecografică a tirodei poate spune diferenta dintre un fluid care conține chist şi tesutri anormale care pot sau nu fi canceroase.

Cum este efectuat testul?

  • Ecografia de tiroidă este o metodă non-invazivă, care nu provoacă durere.
  • În timpul testului, pacientul va sta pe spate, cu gîtul întins, dincolo de limita obişnuită. Medicul imagist va aplica un gel special pe gîtul d-voastră, iar cu ajutorul unui dispozitiv – traductor- va vizualiza imaginea creată de undele sonore care vor fi emise.
  • La efectuarea acestui test nu este necesară o pregătire specială, iar disconfortul este, de obicei, minimal.

Cînd este recomandat acest test?

O ecografie tiroidiană este recomandată în mod deosebit atunci cînd se observă o creştere în volum a glandei, cînd sînt resimţite dureri frecvente şi alte semne nespecifice. Deoarece este o metodă acccesibilă, ieftină şi nu necesită o pregătire prealabilă a pacientului, medicii specialişti o recomanda să fie efectuată nu numai în cazul apariţiei unor simptome, ci şi în scop profilactic.

Medicii specialişi de la clinica „OftalmoCorrect” vă asigură că vi se vor oferi condiţiile optime (echipamente de ultimă generaţie, personal calificat) pentru a beneficia de o examinare corectă, eficientă şi accesibilă.