Contacte
(+ 373 22) 74-34-13; 71-92-52
 

Consultaţia periodică a medicului pediatru – un viitor mai sigur!

Sînteţi părinţi sau viitori părinţi şi încă nu v-aţi găsit medicul pediatru care să vă ofere atenţia şi încrederea necesară?  Medicii pediatri din cadrul PROMED vin cu o serie de recomandări referitor la cît de importantă este selectarea unui pediatru înainte de naştere şi consultaţia periodică a acestuia.

Ce este un medic pediatru?

Un medic pediatru este un medic cu o pregătire specială în îngrijirea sugarilor, copiilor, adolescenţilor,  care cunoaşte specificul acestor perioade.

Ce servicii oferă un medic pediatru?

Pe lîngă monitorizarea dezvoltării fizice, psihice şi morale a micuţului, medicul pediatru poate oferi o varietate de servicii. Un medic pediatru bun va diagnostica şi va prescrie un tratament eficient în caz de boală, va oferi consiliere părinţilor cu privire la alimentaţie şi îngrijire, va oferi consiliere adolescenţilor care se confruntă cu diferite probleme emoţionale şi sociale, va participa activ la prevenirea afecţiunilor.

Pediatria este o specialitate care se bazează pe o colaborare intensivă cu alţi specialişti, pentru a identifica problemele micuţului din timp.

Obiectivele medicului pediatru este  de a preveni  apariţia şi răspîndirea bolilor infecțioase , de a promova un stil de viață sănătos. Astfel, consultaţia medicului pediatru, periodică şi în scop profilactic, va asigura o dezvoltare normală copilului d-voastră.

De ce anume un medic pediatru?

Pediatria este diferită de alte specialităţi care sînt indicate adulţilor, întrucît corpul unui copil diferă fiziologic substanțial. Tratarea copiilor nu este asemeni tratării unui adult în miniatură, astfel medicii  pediatrii pot diagnostica şi trata mai multe condiții specifice.

Un medic pediatru bun care va participa activ în evoluţia celui mic, poate fi mai mult decît un simplu medic – ci un sfătuitor, un sprijin de încredere pentru părinţi.

Cum găsim un medic pediatru bun?

Un medic pediatru este în primul rînd un medic licenţiat în domeniul pediatric. Fie este recomandat de ginecologul d-voastră, de prieteni sau îl găsiţi din alte surse informaţionale, un medic pediatru trebuie să vă ofere confort şi încredere.

Deoarece medicul pediatru va oferi îngrijire medicală, consiliere şi sprijin în procesului de dezvoltare a copilului d-voastră, este important să vă simţiţi confortabil cu personalitatea și modalitatea de examinare a acestuia.

Medicii recomandă să selectaţi un medic pediatru înainte de naştere, astfel încît el sau ea să poată examina nou-născutul imediat ce a venit pe lume. Chiar dacă nu aţi găsit încă un medic pediatru care să se ridice la nivelul aşteptărilor d-voastră, clinica PROMED vă îndeamnă la o primă consultaţie la medicii noştri pediatri – receptivi şi profesionişti, printre cei mai buni din Chişinău!

Sunaţi acum pentru o programare – vă garantăm servicii de înaltă calitate şi încredere în sănătatea copiilor d-voastră!