Servicii
9

Estetică medicală

9

Diagnostic şi tratament

9

Dermatologie - laser

Chirurgia laser- fără bisturiu, fără sînge, fără durere!

Fie că este vorba de o cicatrice care te incomodează, de o afecțiune inestetică sau dureroasă, medicina modernă a găsit soluția ideală- chirurgia cu laser!

Chirurgia laser reprezintă cea mai de succes tehnică a medicinii moderne care reduce durerea semnificativ, sîngerarea și starea de disconfort a pacientului.

Adesea denumite „chirurgia fără vărsare de sînge,” procedurile cu laser au devenit  intervenții alternative, în detrimentul celor chirurgicale convenționale. Căldura generată de laser reduce riscul de infectie și, deoarece este nevoie de o incizie mică, procedurile cu laser se efectuează de multe ori într-o perioadă scurtă de timp, la un preț redus, comparativ cu intervențiile chirurgicale tradiționale.

Laserele pot fi folosite pentru a efectua aproape orice fel de procedură chirurgicală. Astfel, chirurgii folosesc laserul pentru a reduce, coagula, vaporiza, elimina şi tăia țesutul. Cu utilizarea laserului, un chirurg calificat și instruit poate îndeplini sarcini complexe,cu scăderea șansele de infectare a plăgilor, reducerea răspandirii unor forme de cancer, precum și obţinerea unor rezultate mai bune în vindecarea rănilor.

Ce reprezintă laser-ul?

Laserul este un dispozitiv care generează un fascicul puternic de lumină, folosit pentru a elimina țesuturile bolnave. Efectul laserului poate fi obținut doar într-un mediu activ, prin stimularea electrică a unui anumit material, care poate fi unul solid, lichid sau gazos.

Primul laser în medicină a fost introdus în 1960. Inițial era folosit pentru a trata bolile și tulburările sistemului ocular, ca mai tîrziu, chirurgii dermatologi, să dezvolte și să îmbunătățească noi tehnici și proceduri chirurgicale rafinate cu utilizarea noului dispozitiv.

 Avantajele chirurgiei cu laser

 Chirurgia cu laser este utilizată pentru:

 • tăierea sau eliminarea țesutului anormal sau bolnav, fără a afecta țesutul sănătos,
 • micșorarea sau eliminarea tumorilor și leziunilor;
 • reducerea durerii postoperatorie prin închiderea terminațiilor nervoase;
 • cauterizarea vaselor de sînge (pentru a reduce sîngerarea)  
 • stoparea procesului inflamatoriu și reducerea răspandirii celulelor tumorale
 • eliminarea formațiunilor inestetice ( aluniţe, negi, tatuaje )

 Unele tipuri de intervenții chirurgicale cu laser nu sînt recomandate femeilor însărcinate sau pacienților cu probleme grave de sănătate.

 Aplicațiilor laserului

 Utilizarea de rutină a laserelor include eliminarea semnelor din naștere, decolorarea pielii și modificări ale pielii cauzate de îmbătrînire, eliminarea țesuturilor benigne, precanceroase sau canceroase, tumori. Laserele sînt folosite pentru a trata jenantul sforăit, pentru eliminarea amigdalelor, ameliorarea durerii şi pentru pacienţii care nu pot fi supuși unei intervenţii chirurgicale majore.

 Laserele sînt folosite pentru a trata, de asemenea:

 • angină pectorală (durere în piept);
 • tumorile canceroase sau necanceroase, care nu pot fi eliminate sau distruse;
 • sarcina ectopică (dezvoltarea unui ovul fecundat în afara uterului);
 • endometrioză;
 • fibroame;
 • calculi biliari;
 • glaucom, miopie uşoară pînă la moderată, astigmatism, precum și alte condiții care afectează vederea;
 • sîngerări nazale ;
 • chisturi ovariene;
 • ulcere, varice, negi şi numeroase alte condiții, boli și tulburări.

Alternativ, laserul este folosit cosmetic, se pot elimina ridurile, semne din naştere sau tatuaje.

 Diagnosticul / Pregătirea

 Cele mai multe proceduri necesită un examen fizic, un istoric medical și o conversație cu pacientul care:

 permite medicului să evalueze starea generală de sănătate și starea medicală curentă a pacientului;

 • oferă medicului informații despre modul în care pacientul a răspuns la alte boli și proceduri de diagnosticare sau terapeutice.

 Cele mai multe interventii chirurgicale cu laser pot fi efectuate ambulatoriu, iar pacienților le este permis să părăsească spitalul sau cabinetul medical atunci cînd semnele vitale sau stabilizat.

Perioada de recuperare a  pacientului depinde de intervenție și de organismul individului, însă, în cea mai mare parte, este mai rapidă decît în cazul intervențiilor chirurgicale tradiționale.

Dezavantaje chirurgiei cu laser

 Deși multe intervenţii chirurgicale cu laser pot fi efectuate în cabinetul unui doctor mai degrabă decît într-un spital, specialistul trebuie să fie la fel de bine pregătit și cu înaltă calificare ca cineva care efectuează aceeași procedură într-un spital.

Chirurgia cu laser, dacă nu este efectuată de un medic experimentat, poate duce la:

 • hemoragii
 • infecție
 • perforarea unui organ sau țesut
 • depigmentarea pielii.

 Fasciculele laser pot arde sau distruge țesutul sănătos, pot provoca leziuni care sînt dureroase şi, uneori, permanente. În plus, riscul de incendiu de la lasere crește în prezența oxigenului. Ele pot aprinde îmbrăcămintea, hârtia, părul.

 Erorile sau inexactitățile în chirurgie cu laser pot agrava starea de sănătate a pacientului de aceea este necesar să va adresați medicilor care au o experiență în domeniu și au mai efectuat procedura solicitată.

Oricine se gîndește la o intervenție chirurgicală cu laser este necesar:

 să se consulte cu medicul chirurg și să solicite informație privitor la beneficiul chirurgiei cu laser, comparativ  cu metodele tradiționale;

 • Să se informeze despre experiența chirurgului în efectuarea procedurii cu laser solicitată de pacient;
 • să se asigure că chirurgul a efectuat cu succes proceduri cu laser la pacienți de culoare, deoarece unele lasere pot decolora temporar sau permanent pielea;
 • Să dezvăluie istoricul medical complet, medicamentele care au fost administrate, precum și produsele alimentare, băuturile care sînt consumate frecvent pentru a evita o eventuală complicație.

Chirurgia laser reprezintă o revoluţie în medicina modernă, iar specialiştii dezvoltă noi tehnici şi se experimentează tot mai mult în domeniu, întrucît vedem viitorul chirurgiei lipsit de bisturiu, sînge sau durere.

 La clinica OftalmoCorrect” ai posibilitatea să beneficiezi de  tehnica viitorului! Medicii profesionişti, vor găsi rezolvarea problemei fără să te streseze cu spitalizări sau costuri adiacente, iar succesul nostru garantat vă promite să vă facă fericiţi şi mulţumiţi.

Noi Tratăm:
9

Acneea

9

Dermatita

9

Urticaria

Programează-te acum
Call Now Button