Contacte
(+ 373 22) 74-34-13; 71-92-52
 

Ce exerciții înlătură oboseala ochilor și îi mențin sănătoși?

Exercitii care vă permit să înlăturați oboseala și să vă păstrați întotdeauna ochii sănătoși!

Nr. 1  Vederea periferică

Plasați degetele arătătoare la o distanță de 40 cm în fața ochilor încet și îndepărtați-le unul de altul în părți. Urmăriți degetele cu ajutorușl vederii periferice. Apoi încet apropiați-le spre centru.

Nr. 2  Focusarea ochilor

Timp de câteva secunde concetrați-vă privirea asupra degetelor arătătoare situate la distanta mâinii întinse. Apoi focusați-vă privirea înspre unei ținte îndepărtate, priviti-l timp de 5-6 secunde. Reveniți înapoi la poziția inițială

Nr. 3 Masajul globilor oculari

Închideți ochii și cu ajutorul degetorl apăsați încet peste ochi. Deschideți ochii și mențineți-i deschiși timp de 5-6 secunde fără a clipi. Reluați exercițiul de 2 ori.

Nr. 4 Ochii strânși închiși

Închideți strinși ochii, apoi deschideti-i. Mențineți ochii deschiși timp de 5-6 secunde. Repetăm exercițiul de 6 ori.

Nr. 5 Rotirea

Mișcați ochii sus-jos  timp de 8 ori. După mișcați-i pe direcția dreapta-stânga la fel de 8 ori. Mai apoi rotiți ochii în sensul acelor ceasornicului și în sens opus timp de 5 ori în fiecare direcție.

Nr. 6 Clipirea

Clipiți cât mai des din ochi, dar fără ai închide strâns. Puteți incepe de la 30 de secunde, de fiecare dată măriți durata. Timpul final trebuie sa fie de 2 min.

Nr. 7 Masajul de relaxare

Închideți ochi și cu ajutorul degetelor masati-vă pleopele prin mișcări circulare timp de 1-2 min. Mișcările trebuie sa fie încete pentru a nu se forma o presiune greu de suportat.

Dupa finisarea exercițiilor stați puțin cu ochii închiși.

Centrul Medical ProMed – 15 ani de activitate! Din grija pentru ochii Dvs!

Pentru programări apelați (022) 71 92 52 sau (022) 74 34 13