Servicii
9

Investigaţii de laborator

9

Servicii de imagistica

9

Servicii terapeutice

Cardiopatia ischemică

Cardiopatia ischemică sau boala coronariană este una dintre cele mai frecvente boli de inimă, ce se manifestă prin  incapacitatea arterelor de a alimenta cu sînge oxigenat miocardul. Boala nu are graniţe – afectează atît oamenii din ţările în curs de dezvoltare, cît şi pe cei din ţările cu un nivel înalt de trai.

Simptome

Cardiopatia ischemică se manifestă prin crize periodice de durere în piept . Durerea are un caracter apăsător, iar unii pacienţi prezintă simptome precum: senzaţii de slăbiciune, greaţă, sufocare (lipsa de aer), schimbarea ritmului cardiac, transpiraţie abundentă. O treime din pacienţii care au fost diagnosticaţi nu prezentau nici un simptom.

Cardiopatia ischemică acută poate  duce la infarct miocardic acut sau chiar la moarte subită. Forma cronică este caracterizată de simptome cum ar fi insuficienţa cardiacă, aritmie sau angină.

Cauze

Cauza principală de apariţie a cardiopatiei ischimice este ateroscleroza- astuparea arterelor cu depuneri de colesterol. Principalii factori care predispun la dezvoltarea aterosclerozei sînt:

  • Diabetul zaharat
  • Hipertensiunea arterială
  • Fumatul
  • Sedentarism (lipsa de mişcare fizică)
  • Alimentaţie bogată în grăsimi
  • Excesul de greutate

Diagnostic şi tratament

Medicul specialist va examina pacientul şi istoricul bolii. Se vor elimina factorii de risc şi în funcţie de gravitatea bolii, medicul vă va prescrie un tratament medicamentos sau terapie fizică.  Activitatea fizică, alimentaţia sănătoasă şi adecvată sînt esenţiale în timpul tratamentului (şi nu numai).  În unele cazuri în care sînt afectate mai multe artere sau apar alte complicaţii este necesară intervenţia chirurgicală.

Noi Tratăm:
I

Miopia

I

Astigmatismul

I

Acneea

I

Candida

I

Pancreatita

I

Keratoconus

Programează-te acum
Call Now Button