Contacte
(+ 373 22) 74-34-13; 71-92-52
 

Candida

Bolile cu transmitere sexuală (BTS) se manifestă atît la femei, cît și la bărbați. După statisticile făcute în ultimul timp  în jur de 75% dintre femei suferă de aceasta infecție (candidoza).

Candida este o ciupercă,  o inflamație a vulvei și a vaginului ce se manifestă prin apariția unor eleminări alb-cremoase, cu un miros specific (urît mirositor). Cu creșterea microbilor (infecției) apare senzația de mîncărime jenanta, durere sub formă de arsură, etc. În multe cazuri se asociază cu infecțiile urinare (cistita) care provoacă durere.

Dacă aveți aceste simptome este bine să mergeți cît de repede posibil la un medic specialist (ginecolog). Netratată, candida sau candidoza se poate extinde de la o simplă infecție pînă la nivelul întregului perineu. În acest răstimp mucoasa vaginală suferă un proces de atrofiere, avînd mereu dureri și disconfort în zona intimă.

Cauze

Sînt cunoscuți mai mulți factori care pot determina această ciupercă:

  • Antibioticele – sînt cele care modifică microbiologia vaginului şi distrug într-un anumit mod bacteriile “bune”, lăsînd loc liber pentru respectiva infecție – Candida;
  • Variațiile hormonale – apar de-a  lungul ciclului menstrual, sarcina, menopauză
  • Spălăturile vaginale efectuate destul de des ce reduc aciditatea vaginală, creează un mediu propice pentru dezvoltarea candidozei;
  • Stresul, dieta și oboseala joacă și ele un rol în afectarea pH-ului și sistemului imunitar scăzut;

Candidoza în primul rînd se transmite pe cale sexuală sau pur şi simplu de la toaletă, produse intime ale altei persoane.

 Tratament

În urma unui control medicul îți va face niște analize medicale microscopice ca de exemplu, Testul Papanicolau, apoi în baza rezultatelor se va prescrie un tratament în funcție de cît de avansată este boala. Totuși, dacă suferi de candida, medicul homeopat poate vă recomandă și spalaturi vaginale cu ceai de gălbenele, pelin sau bicarbonat de sodiu.

La nivelul zonei afectate mai pot fi aplicate unguente ce conțin substanțe anti-micotice. Medicul vă mai poate recomanda pastile care la fel conțin substanțe antimicotice.

În timpul tratamentului trebuie să respectați regulile de igienă sexuală și genitală.

  • Destul de important este schimbarea zilnică a lengeriei;
  • Ar fi de dorit, dar și important ca pe perioada tratamentului să se renunțe la contactele sexuale;
  • E necesar să evitaţi băile cu uleiuri, gelurile de duș foarte parfumate, etc.

Femeia modernă are grijă de ea și sănatatea ei!