Contacte
(+ 373 22) 74-34-13; 71-92-52
 

Bolile ginecologice: clasificări, simptome şi tratament

Ginecologia este o ramură a medicinei ce studiază activitatea normală a corpului feminin, asociată cu caracteristicile organismului în diferite stadii de dezvoltare.

Medicii ginecologi se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor care afectează femeile. Ginecologul oferă o gamă diferită de servicii: consultaţie şi consiliere, diverse analize şi interpretarea acestora, tratamentul bolilor infecțioase și inflamatorii, tratamentul tulburărilor menstruale, si multe altele.

În prezent, fiecare a doua femeie suferă de pe urma acestor boli, iar 10 – 15% din femei sînt identificate cu boli ginecologice severe. În ciuda acestui fapt, femeile, ca o regulă, nu  au anumite simptome ale bolilor ginecologice și se consideră a fi perfect sănătose.

Bolile ginecologice pot fi împărțite în trei grupe:

 • boli inflamatorii ale organelor genitale feminine
 • boli cauzate de tulburări ale sistemului endocrin
 • boli hiperplastice, degenerative și neoplazice ale sferei sexuale.

Boli ginecologice cauzate de tulburări endocrine:

Tulburările sistemului endocrin al organismului duce la patologii de pubertate – pubertate precoce sau întîrziată, tulburări ale ciclului menstrual, dezvoltarea anormală a organelor genitale. Aceasta include, de asemenea, boli ginecologice, cum ar fi: tulburări menstruale (sindromul premenstrual, amenoree, tuberculoza), lipsa ovulaţiei, hemoragii uterine, etc

Boli ginecologice, degenerative, tumorale:

Acest grup de boli ginecologice include bolile grave cum ar fi tumorile benigne și maligne ale organelor genitale ( eroziunea, displazia, polipi, etc).

O atenție deosebită trebuie de acordat fetitelor mici cu vîrsta cuprinsă între 4- 6 anişori deoarece o maladie netratata la timp duce la declanşarea unor probleme mai severe. Este greșită conceptia că la copiii mici nu pot apărea probleme ginecologice deoarece nu întreţin relaţii sexuale. De cele mai multe ori fetiţele care suferă de pielonefrita, se luptă şi cu bolile inflamatorii ale organelor genitale, infecții, cistită, etc. Dacă observaţi că copilul dumneavoastră are usturimi, mîncărimi în zonele intime –  consultaţi un ginecolog pentru a stabili un diagnostic corect și un tratament rațional care va păstra starea de sănătate și va preveni problemele pe viitor.

Bolile ginecologice şi simptomele lor

Toate bolile ginecologice sînt însoțite de simptome specifice cum ar fi secreţia anormală, tulburări menstruale, durere în timpul actului sexual, etc . Numai un medic ginecolog poate evalua în mod corespunzător starea fiziologică și patologică, de a diagnostica corect problemele şi de a prescrie un tratament adecvat.

Prima consultaţie la un medic ginecolog  trebuie facută la vîrsta de 15 -16 ani , mai ales în cazul în care fata nu a avut înca prima menstruaţie.  Vizita este necesară şi în cazul în care ați început  sau intenționaţi să vă începeţi viaţa sexuală. Daca nu sînt tratate la timp, bolile ginecologice pot duce la infertilitate, sarcină extrauterină sau naştere prematură, care poate afecta în mod negativ atît sănătatea mamei, cît și a copilului.

În cadrul clinicii OftalmoCorrect  veţi beneficia de o consultaţie completă, de un diagnostic sigur şi un tratament corespunzător, unde medicii  specialişti vă asigura:

 •  consultaţie periodică sau/şi urgentă a unui ginecolog;
 •  examinare complexă de profil;
 •  mini-intervenţii;
 •  efectuarea consultaţiei de întreținere a sarcinii.

Noi dispunem de cele mai moderne echipamente, cele mai eficiente metode de tratament şi de prevenire a bolilor.

Beneficiile ginecologice la OftalmoCorrect:

 •  deţinem ginecologi de înaltă calificare, cu experienţă;
 •  metode moderne de diagnostic și tratament;
 •  tratamentul bolilor ginecologice, fără spitalizare;
 •  ore convenabile de lucru, zilnic, de luni pînă sîmbătă, de la 9 la 18.

Femeia modernă are grijă de ea şi sănătatea ei, deoarece frumuseţea vine din interior iar fericirea dintr-un corp sănătos şi plin de viaţă!