Servicii
9

Investigaţii de laborator

9

Servicii de imagistica

9

Servicii terapeutice

Astigmatismul

Ce este astigmatismul?

Astigmatism –  cea mai frecventă cauza a vizibilităţii reduse, de multe ori însoțită de miopie sau hipermetropie. Cauza acesteia este forma neregulată a corneei, care este corectată cu ochelari, lentile de contact moi, dure sau chirurgie refractivă. Uneori, astigmatismul poate provoca dureri de cap frecvente sau oboseală a ochilor atunci cînd sarcina vizuală este mult mai mare ca de obicei.

Simptome

  • Vedere încețoșată, indiferent de distanţă
  • denaturarea linii drepte
  • oboseală rapidă a ochilor
  • dureri de ochi
  • înroșire a ochilor
  • senzație de arsură în ochi
  • incapacitatea de a se concentra pe un obiect situat aproape sau de departe
  • senzație de nisip în ochi
  • apariția unui sentiment de vag.

Multe dintre simptomele de astigmatism pot fi confundate cu alte boli. Prin urmare, este important în primul rînd să se apeleze la ajutorul unui specialist calificat.

Cauze 

Trebuie remarcat faptul că există diverse cauze în funcție de caracteristicile specifice ale fiecărei persoane. Pentru a înțelege modul în care aceasta apare și modul în care poate fi evitat, ar trebui să fie discutat în detaliu fiecare dintre ele.
1. Ereditar. În cele mai multe cazuri, astigmatismul este moștenit.
2. Efort fizic mare, lipsa de odihnă și diverse leziuni traumatice ale globului ocular pot cauza apariţia bolii.
3. Intervenții chirurgicale, cicatrici post-chirurgicale pot fi una dintre cauzele astigmatismului.
Cauzele astigmatismului pot fi foarte diverse, dar este important ca în faza inițială să se realizeze fără întîrziere un tratament.

Tratament

Astigmatismul este un viciu de refracţie pentru care tehnologia avansată ne oferă astazi multiple variante de diagnosticare şi tratament. Dacă astigmatismul este netratat, poate provoca strabismul și o scădere bruscă a vederii.
Tratamentul diferă în funcţie de gradul astigmatismului şi de afecţiunile asociate. Acesta poate include atît metode de corecţie externă (ochelari cu lentile cilindrice), purtarea lentilelor de contact torice (lentile de contact speciale care au capacitatea de a reveni la poziţia iniţială ori de cîte ori pacientul clipeşte), cît şi metode chirurgicale. Intervenţiile chirurgicale poate corecta cauza apariţiei acestui defect şi remodelează corneea, astfel încît aceasta să poata focaliza lumina mult mai bine.

Este necesar un consult medical oftalmologic pentru oricare din simptomele menţionate. Clinica ProMED dipune de cele mai moderne echipamente exacte pentru diagnosticare, iar medicii noștri au experiență și dorința de a vă ajuta să alegeți tipul de corecție cel mai sigur și cel mai confortabil.

Pentru mai multe informaţii, sunaţi la numărul 079 99 03 82.

 

Noi Tratăm:
9

Miopia

9

Ambliopie

9

Astigmatismul

9

Keratoconus

9

Retinopatia diabetică

9

Degenerescența maculară

9

Glaucomul

9

Conjunctivita

9

Cataracta

Call Now Button